Composiet schutting

Eigenlijk is de officiële term Hout-kunststof-composiet of houtcomposiet, maar de meeste mensen spreken over composiet.

Het is geperst materiaal dat bestaat uit loof en/of naaldhoutvezels dat wordt vermengd en geperst met kunststof (polymeer). Het werd rond 1990 ontwikkeld om het estitische karakter van hout met de onderhoudsvriendelijkheid van kunststof te verenigen.

Beiden materialen worden geperst en gevolgd door het gecontroleerd afkoelen in lucht of in water. Tijdens het persen worden grondstof gemalen, gemengd en opgewarmd. Nu kan er een binding ontstaan tussen de kunststof en het hout.

Houtcomposiet is dus uitermate geschikt voor buitenwerk zoals terrasvlonders en schuttingen. In ons assortiment zijn de kunststof schuttingen onderverdeeld in 4 groepen. Kijkt u ook op deze pagina voor meer informatie.

Het plaatsen van uw composiet schutting

Wanneer u ons inschakelt voor het plaatsen van een schutting, dan kunnen wij u van tevoren al een richtprijs geven. Zo komt u niet voor vervelende financiële verrassingen te staan. Als u zelf een handige klusser bent, dan kunt u bij ons de schuttingen  aanschaffen en deze zelf plaatsen.

Wanneer u uw tuinschermen bij ons aanschaft, dan garanderen wij u dan ook, dat wij deze in topconditie bij u afleveren en (eventueel) overeenkomstig uw wens plaatsen. U heeft er dan ook jarenlang plezier van. Wij maken wel eens de vergelijking tussen het afwerken van de muren binnen en het plaatsen van schuttingen buiten.Goedkope schuttingen bepalen voor het grootste deel de stijl van uw tuin. U kunt dan ook, net als met behang, oneindig veel keuzes maken. Voor een klassieke nostalgische natuurlijke tuin zijn er weer heel andere schermen dan voor de strakke moderne tuin.

Informeer uzelf door verder over onze website te surfen en bezoek vooral onze projectpagina. Hier staan afbeeldingen van door ons geplaatste schuttingen in alle vormen, stijlen en maten. Wellicht mogen wij u snel als nieuwe klant ontvangen.

 

Onze erkenning bij Bouwplaza: